Sådan skaber du en tryg oplevelse for din hund under flytning

Annonce

Står du overfor en flytning, og har du en hund som skal med? Så har du sikkert allerede gjort dig nogle overvejelser omkring, hvordan du bedst muligt gør flytningen så gnidningsfri, for både dig og hunden, som muligt. Der er flere ting, der kan være vigtige at have in mente, og det kan være svært at holde styr på under en flytning, hvor der allerede i forvejen er både salg af møbler, nedpakning og flyttebiler at navigere rundt i. Derfor har vi her samlet tre simple råd, der kan gøre flytteoplevelsen så tryg og overskuelig, for både dig og din hund, som muligt. 

Sikker transport under rejsen

På selve flyttedagen er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvordan du bedst muligt fragter din hund til jeres nye hjem. Er du en af dem, der vælger at fragte så mange ting med i bilen som muligt, så kan det godt være, at det kniber med at få plads til hunden i bilen også, og det kan være en stressende oplevelse for både dig og hunden, hvis omgivelserne i bilen ikke er, som hunden er vant til. I et sådant tilfælde kan det være en rigtig god idé at gøre brug af dyretransport, hvor du kan være helt sikker på, at din hunds sikkerhed og komfort er topprioriteten. Hunden fragtes her i rolige omgivelser, og det betyder, at du kan være sikker på, at rejsen for hunden er så stressfri som overhovedet muligt. Det giver dig én mindre ting at bekymre dig om, så du kan have fuld fokus på selve flytningen. 

Lad din hund føle sig velkommen

Når din hund skal introduceres til jeres nye hjem, er det rigtig vigtigt, at du sørger for at give hunden de bedste forudsætninger for at føle sig hjemme – allerede fra første dag. Det kan du gøre ved at stille alle de ting frem, hunden kender fra jeres tidligere hjem, som hundekurven, madskålen, yndlingslegetøjet og andre ting, der er velkendte for hunden. Det vigtigste er her, at du undlader at vaske tingene, så de dufter familiært, og kan give hunden en følelse af tryghed. Forsøg desuden at fortsætte med de vaner, som hunden er vant til hjemmefra, som blandt andet faste gåture og spisetidsrutiner. 

Introducer hunden til de nye omgivelser 

Hvis det nye sted i flytter til har en have, er det en god idé at introducere hunden til disse nye omgivelser på en rolig måde og under opsyn. Det kan gøres ved at have hunden i snor de første par gange, den introduceres til haven, da du på den måde kan være opmærksom på eventuelle udfordringer, der kræver, at du hurtigt griber ind. Hermed kan hunden stille og roligt få lov til at lære de nye omgivelser at kende på en sikker måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *