Dette skal du huske, hvis du netop har fået hund

Dette indhold er sponsoreret

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og det er ikke mindst tilfældet i Danmark, hvor vi har over en halv million hunde. Det er der dog også god grund til. Hunden er nemlig et rigtig godt kæledyr for de ensomme såvel som de travle børnefamilier. Den er nemlig ofte enormt intelligent, ikke mindst når det kommer til følelser. Det vil altså sige, at hunden ofte kan mærke det, når du er glad, vred eller ked af det.

Et intelligent kæledyr

Derudover er hunde, i kraft af deres intelligens, også gode legekammerater, der gladeligt tager med på en løbetur, henter bold eller sågar assisterer på jagt. Derudover kan vi heller ikke komme udenom, at hunde bare er søde. Alt det ovenstående betyder dog desværre også, at der er rigtig mange, ikke mindst børnefamilier med plagende børn, der får anskaffet sig en hund uden at vide, hvordan man tager sig af den. Særligt i børnefamilierne ender det desværre med, at hunden kun er sjov, når den kan leges med. Det er typisk forældrene, der ender med at skulle tage den med ud på alle gåturene. Derfor ender rigtig mange hunde med at blive sendt tilbage til kennelen, hvis det er der, de er blevet købt, og det kan man ikke byde nogen. Heller ikke en hund.

God kost og motion

Har du dog alligevel fået dig en hund, som du er glad for, men som nu har sendt dig ud på dybt vand, er der imidlertid hjælp at hente. Hvis man rent faktisk kærer sig om hunden og bruger den rette mængde tid, energi og penge på den, kan man nemlig sagtens blive en rigtig god og erfaren hundeejer. Det første man bør indse er, at en hund langt fra er en engangsinvestering. Du bliver nødt til at købe den legetøj, en seng at sove i og ikke mindst foder. Særligt når det kommer til foderet, bliver mange nemlig nærige. Men medmindre du har sat dig grundigt ind i hundens næringsbehov, kan den altså ikke bare leve af dine aftensmadsrester alene. Ligesom mennesker har en hund nemlig brug for visse næringsstoffer fra sin kost. Derfor kan det for eksempel være en god ide at købe hundefoder med fisk, så hunden får den rette mængde omega-3, der sikrer hunden en stærk og frisk pels.

Derudover handler det at være hundeejer egentlig bare om at være rar og konsekvent over for sin hund. Sørg for at tage dig af dens behov for aktivitet ved at gå ture med den dagligt. Det er nemlig også nødvendigt de dage, hvor du ikke føler, at du har overskud. Ofte vil du dog opleve, at du kun bliver gladere og får mere overskud af at bruge tid med din hund. Hunden er trods alt menneskets bedste ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *