Sådan kan du få dine fliser til at se ud som nye uden at foretage en stor investering

Hvad end der er tale om butikslokaler, erhvervslokaler eller dit eget hus, så betyder det meget, at udendørsarealerne ser pæne og indbydende ud. Mange steder ser man flotte haver, planter og hyggelige oaser, hvor de grimme fliser ødelægger hele idyllen. Dette betyder ikke nødvendigvis, at stedet er beskidt eller uhygiejnisk. Du kan feje, skrubbe og skure, indtil armene falder, hvis fliserne er angrebet af alger. Du kan med andre ord ikke selv få dem rene og pæne igen. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du skal til at punge ud med tusindvis af kroner for at få anlagt nye fliser. Du kan simpelthen blot bestille en gang algerens gennem et firma, der er vant til at håndtere dette.

Hvad er alger?

Alger er levende mikroorganismer, der fæstner sig ved stort set alle overflader. De kan både være at finde på fliser, facader, plankeværk og andre ting, som de kan komme til. Der er mange træer i nærheden af fliserne eller facaden, og du vil typisk opdage, at disse områder ser ekstra mørke eller beskidte ud. Alger findes typisk i farverne sort, brun, grøn og lilla nuancer. Udover at skæmme resten af ejendommen, kan de udgøre en sikkerhedsrisiko, da alger har tendens til at blive glatte, når fliserne bliver våde.

Sådan virker algerens

Ved at kontakte et firma, der udfører algerens, kan du komme algerne til livs med et snuptag. De udfører algerens uden skader på hverken fliser, facader, andre materialer eller miljøet. Når behandlingen med algerens er gennemført, vil fliserne eller facaden få den oprindelige farve, som da det blev opført / anlagt. Det vil med andre ord se ud som om, at du har fået lagt helt nye fliser. Overvej at få udført imprægnering efter algerens, så fliserne holdes pæne i længere tid. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *